Friday, September 28, 2012

I am Nuts

“There's a very fine line between a groove and a rut; a fine line between eccentrics 
and people who are just plain nuts.”


 "Space is big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is. I mean, you may think it's a long way down the road to the drug store, but that's just peanuts to space."


  
"Don't sell your soul to buy peanuts for the monkeys. "

“Warning: the Internet may contain traces of nuts”


Nikon D90 with Tamron SP90mm
Location : Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Super Condensed Jellies


"An invisible wall of super condensed jelly would make a great shield to stop bullets and sarcasm.?”


I remember my mum used to make this dried candy jelly everytime during Aidilfitri celebration when I was still a little kids.  It is made of sweet jelly which was hardened and dried under the sun until the skin dried and quite flaky.  Its crispy to the bite but soft inside.  A very simple and nice candy....

Nikon D90 with Tamron 90mm
Location : Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Father and Son

"Any man can be a father. It takes someone special to be a dad. "

"By the time a man realizes that maybe his father was right, he usually has a son who thinks he's wrong."
"My mother protected me from the world and my father threatened me with it."


Rayyan - Baby of Waniey
Nikon D90 with Nikkor 55-200mm
Location : Penampang, Sabah, Malaysia

Thursday, September 27, 2012

Everything Upside Down


Rumah terbalik pertama di Malaysia dan ke-5 di dunia dibina di Kampung Bantayan, Telibong iaitu kira-kira 40km dari Kota Kinabalu. Dibina dengan tujuan menyampaikan mesej alam sekitar.....kata pemiliknya..:)

Rumah yang berkeluasan 140 kaki persegi itu dilengkapi dengan kemudahan lengkap termasuk ruang tamu, bilik mandi, ruang makan dan juga dapur yang mempunyai ciri-ciri tradisional Sabah. Kereta yang terbalik juga dapat dilihat di dalam garaj bersebelahan rumah ini.

Bagi yang belum pernah melihat Rumah Terbalik ini, anda amatlah dialu-alukan (macam iklan pula ni...). Namun bagi yang sudah pernah bertamu ke dalam Rumah terbalik ini...komen saya...Kamu bayar saya free untuk masuk ke dalam pun saya tidak mahu lagi..hehehehe....

Apapun antara semua yang terbalik saya agak tertarik dengan kedudukan tuala mandi yang kelihatan seperti dilemparkan di tepi katil. Terperinci dan telah difikir dengan baik oleh "tukang umbannya"
:)

Apa kata kita betulkan penglihatan kita? Kita perbaiki apa yang terbalik? Kita terbalikkan benda yang sudah terbalik..... Nah, ini dia, Rumah Terbalik Tamparuli sudah tidak terbalik lagi.... :)



Nikon D80 with Nikkor 18-105mm
Location : Tamparuli, Sabah, Malaysia

 Gambar asal Rumah Terbalik Tamparuli
Samsung Galaxy S

Untuk yang berminat, proses pembinaan rumah ini boleh dilayari di
http://www.enciknakal.com/2012/03/rumah-terbalik-di-sabah-menjadi-tarikan-pelancong.html

.

Taubat Sekeping Kain Putih

When a father gives to his son, both laugh; when a son gives to his father, both cry....


Anak-anak itu ibarat kain putih. Ibubapa lah yang bertanggungjawab mencorakkannya. Sebelum mencorakkan kain putih pastikan corak yang digunakan bersih dari sebarang warna tidak dikehendaki.....

Kem Hostel Islamic Teen (HIT) selama 3 hari di SMK Datuk Peter Mojuntin. Pada majlis penutupan ini, pelajar ini berlari mendapatkan bapanya, mencium tangan, memeluk, memohon ampun dengan airmata deras membasahi wajah, tangisan yang tidak dapat disembunyikan. Saya tidak dapat menahan sebak melihat tindakan pelajar ini yang kemudiannya mencium kaki ibunya, bersungguh-sungguh memohon kemaafan.

Allahuakbar....semoga kem benar-benar memberi kesan yang mendalam dan berpanjangan pada anak ini. Semoga petunjuk dan hidayah Allah sentiasa bersama mereka yang mahu membuka mata hati...


Nikon D90 with Nikkor 55-200mm
Location : Penampang, Sabah, Malaysia






Mardhatillah


Engkau bukan darah dagingnya
Engkau bukan saudaranya
Tapi engkau hanyalah anak didiknya
Namun kasihnya tiada tandingan
Mendidik seikhlasnya tanpa mengidam ganjaran
Tangisanmu meruntun kalbunya
Kejayaanmu senyumannya
Terbentuknya akhlakmu kepuasan jiwanya
Ketakwaanmu syukurnya

Hanya Redha Ilahi matlamatnya...


 Nikon D90 with Nikkor 55-200mm
Location : Penampang, Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Wednesday, September 26, 2012

Sugarly Coated

“Neither sugar nor salt tastes particularly good by itself. 
Each is at its best when used to season other things.
Love is the same way.  Use it to "season" people.”
[ Vera Nazarian ]

 

“You can't expect both ends of a sugar cane are as sweet”

Pattern in Food Quotes
Nikon D90 with Tamron 90mm
Location : Kota Kinabalu, Sabah, Malaysa

Tuesday, September 18, 2012

Comel Bro



The content below contains cutest language. Rated 18SGX. Read at your own risk..!

Iyala bha..dia laini, my comelest bro, yang paling kicik, yang paling cumil kunun, yang paling iksin dia juga, apalagi mimang tambirang laa gia...kalau manja sama mama bapa bha dia la juga bha, malas sia, semua yang dimaunya dapat saja, kuat makan, kuat pakai duit, kuat mengutuk, kuat main game, kuat mengomplen, kuat merajuk, bikin gerigitan, badukang butul.......#$#$%@#$%^%#$@$...hahahhaa!!

Tapi di sebalik kebida'annya aiiinaaaa pemalu bha ini rayang.....anduuuuuu...sudahlah manis, pemalu, pandai jaga budak, suka manulung urang, tapi talampau lembut ati sama urang tua, cuba suruh tu urang tua bungkuk anam minta dia punya karita, dikasinya terus tu tau kecuali ampat tayarnya...ngeh3....Naaaa dia jugalah yang paling selalu telepon beliau, sia pun surrender ooohh...andang-andang gud boy gia..
Butul-butul manang numbul mama si asyraf dapat dia ni.......

Tapi satu pukuk mimang inda laaa kemana jua kan. Yang sama dengan kakaknya paling first kan ialah ke-ensemannya macam kakaknya yang cumil tuu, kalau bab driving laju...fuhhh menangis si Maikal Shumeker membubut siurang...(tapi bapa durang lagi hebat driving 120km/dua jam buli2 tertidur pigi tanga jalan..heeeeeeheeheheee....). Katurunan mau capat saja...semua mau lajuuuu...kamurang pernah dangar ka itu pilosopi - "Dari kanaikan sampai katurunan indada kadudukan".....

Tapi kan yang paling bestkan....Kodok bha....Geng Kodok.....nah bukan siapa2 yang bilang. Beliau juga bha....Muka Kodok dibilang...aiiyooooo....Kodok pun Kodoklah.... yang penting hati bahagia kannnnnnn...........

Bha jaga kamurang. Jan kamu kasitau sia mengutuk dia ni. Siap kamu kana edit gambar jadi muka kodok....:D


Nikon D90 with Tamron 90mm
Location : Taman Tinosan, Sandakan, Sabah, Malaysia

Monday, September 17, 2012

Stop...

Slow down and enjoy life...
it's not only the scenery you miss by going too fast
you also miss the sense of where you are going and why....

So stop for a while and really take a look....

Look behind - how long the journey left behind...
Look around - do you notice who are the people next to you....
Look at yourself - why should you worried what happens next...
when you cannnot even hold tight today and yesterday..

Just for a second take a look, a really, really look...
let go of everything - emotion, passion, anxiety and desire...
you will see the key to every turn and twist..
Do you believe in God?

Then why worry too much....Just Let Go.....



Nikon D90 with Tamron 90mm
Location : Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Friday, September 14, 2012

1Malaysia Merdeka Celebration

Students of Rekacipta subject from 5A Class

A 1Malaysia Merdeka Celebration at SMK Datuk Peter Mojuntin, Penampang, Sabah where teachers and students wear traditional costumes that shows the multiracial, multiethnic culture in Sabah and in Malaysia.


[ "Inilah satu-satunya bah...one of the kind...the only one you can find....bah sia la itu.. mana kau mau cari oooohh...." ]

Local Sabah traditional costume always been a favourite costume in 1Malaysia concept. Nurlia in a fresh new look....pheeewittttt....:)))

Aisah or should I say 'Aishwarya Rai' in striking yellow colors of saree with Rathai, a Penampang Sumandak in a traditional Kadazan costume.


Our handsome Jeson with malay costume
[ pah...mana songkok ku pah....butang baju udah ada nie... ]

Another local ethnic costume. I like her costume..

[ alaaaa...lupa pula suku kadazan tamparuli ka tuaran...tulung dulu siapa tau...nanti mau di check balik.... ]

Left : The glamorous Ganesh in georgeous 'Sigah' - a distinctive head wear for Kadazan ethnic. A huge Sigah monumen was constructed at Donggongon roundabout which facing the sun rises as a symbol of prosperous life.

Right : Su in Malay Kebaya costume which is very synonym with her, a Baba and Nyonya looks. Ng caught my attention right when I saw him in this awesome Malay costume. He looks like having a solemnation (nikah) event.

[ bah si Ng bilang memang baju nikah kawan dia nie...hahahhaa ]

Sumandak-sumandak dan mama-mama....all more than happy posing for the day...
There you go teachers of DPM.... :)



Nikon D90 with Nikkor 18-105mm
Location : Penampang, Sabah, Malaysia

Sunday, September 9, 2012

Students Bridal Fashion and Makeup Show




Choose which one you like.....

Bridal Hair and Makeup Fashion show for students of "Penjagaan Muka dan Dandanan Rambt" at SMK Datuk Peter Mojuntin, in conjunction with "Career Month" or "Bulan Kerjaya" last July.

All photo and photography equipment belongs to PMDR teacher Mrs. Sabaria. I am only the photographer..... :)


Nikon D90 with Nikkor 18-105mm and SB700
Location : Penampang, Sabah, Malaysia

Followers

the more powerful the photo, the less it makes viewers think about photographic technique, and the more viewers tend to think of the subject matter, with technique forgotten.

Harold Davis (Photo.Net)

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP